Despre Fundatia Pro West

Activităţile Fundaţiei  PRO  WEST: Mediu, Educaţie, Business & Management, IT, Turism şi Agro Turism, Sănătate, Mass-Media.
Fundaţia PRO  WEST a fost fondată în 2002 de către Prof. EMIL  ALUAŞ. Are 8 obiecte de activitate. A început activitatea pe mediu în Grădina Botanică, Cluj, în octombrie, 2010, cu proiectul “Cluj for Christmas”. În decembrie 2010, la iniţiativa Prof. Univ. Dr. Vasile Cristea, Director General, s-a semnat Contractul de Colaborare pe durata a zece ani, până în 2020. Fundaţia PRO  WEST efectuează cel puţin patru proiecte pe an în Grădina Botanică. La care se adaugă 4 cursuri de însuşire a voluntariatului ca parte a culturii şi civilizaţiei vestice. Au fost aprobate de catre UBB două panouri mari, 3m X 2m, la intrarea principală în Gr. Botanică, dedicate afişării sponsorilor şi colaboratorilor Fundaţiei PRO  WEST.

 

  1. Martie/aprilie: “Beautiful Spring in Cluj”. Curăţenie generală de primăvară.
  2. Mai/iunie: “I love Summer in Cluj”. Plantarea a 6, 7 sortimente de flori de vară.
  3. Octombrie: “Cluj for Christmas”. Plantarea a 12 000 - 14 000 de bulbi de lalele.
  4. Patru cursuri anuale privind însuşirea voluntariatului în Transilvania, ca parte a culturii vestice.

 

A -2-a în Europa, Grădina Botanică “Alexandru Borza”, Cluj-Napoca , are până la 300 000 de vizitatori anual. Anul 2015, cu titlul de “Cluj-Napoca Capitală Europeană a Tineretului” se aşteaptă în Grădina Botanică pînă la 700 000 de vizitatori şi o participare a peste 600 de voluntari.

S-au efectuat 14 proiecte în Grădina Botanică; Curăţirea Parcul Mare din Cluj-Napoca;  Plantarea a peste 10 000 de puieţi în com. Ciurila; Curăţenie în Băile Turda cu Lions Club. Fundaţia PRO  WEST a atras peste 2000 de voluntari din Cluj şi împrejurimi. Vârstele persoanelor participante sunt de la elevi până la 64 de ani. Toţi voluntarii sunt absolvenţi de facultate, cu master şi doctorat. Începând cu luna mai, 2011, Fundaţia PRO  WEST a atras şi elevi din judeţul Cluj, începând cu Şcoala Generală Nr. 2, din Gherla. Elevii sunt învăţaţi în munca de voluntariat, şi li se oferă un tur a Grădinii Botanice. În anul 2013, au participat elevii de la Transilvania College, singura cu atestare Cambrige în România, urmâd Liceul Coşbuc-secţia de limbă germană, Liceul Nicolae Bălcescu. Fundatia PRO  WEST a distribuit peste 600 de diplome de merit si a emis peste 800 de scrisori de recomandare în limba engleză pentru Europa, SUA, Canada, Australia, Noua Zeelanda. Fundaţia PRO  WEST a invitat Consulatul Onorific al Olandei la Cluj, să participe cu donaţie de bulbi de lalele iar colaborarea s-a extins pana in anul 2020, in proiectele “Cluj for Christmas” din fiecare octombrie. Fundatia  PRO  WEST a initiat si finalizat dezbateri sociale cu participarea cadrelor universitare şi academicienilor clujeni la Hotel City Polaza, Hotel Napoca.

SPONSORIZARE: Fundaţia PRO  WEST mulţumeşte în mod special Sposorilor Principali: LOTERIA  ROMÂNĂ, FARMEC Cluj-Napoca, NAPOLACT Cluj-Napoca, pentru participarea financiară la proiectele Fundaţiei PRO  WEST, precum şi celor care au participat şi eventual vor reveni: NOKIA (Finlanda); A.I. R. International Dealer Motorola, Chicago (SUA); Roşia Montană Gold Corporation (Canada); ENERGOBIT, S. A., Cluj; Banca Transilvania, Cluj. PRATI  ARMATI-Italia; BANCPOST, ALPHA BANK; BOMBARDIER, (Canada). Concomitent Fundatia  PRO  WEST multumeşte sponsorilor clujeni pentru participarea cu produsele lor: Vinny's, Prodvinalco,
Parteneri Media: Radio  Transilvania, Romania  Libera-Ed. Naţională, Gazeta de Cluj; Clujtoday.ro Agero-Stuttgart (Germania), Tvr3 Cluj.

Fundaţia PRO WEST are semnate Contracte de Parteneriat cu: Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie, Cluj-Napoca, şi  Asociaţia  Autism  Transilvania.

Prof. Emil  Aluaş                                                                  Cluj-Napoca, RO

Preşedinte-Fondator                                                            Editat: 2015

 

 

Echipa noastra

Prof. Univ. Emil Aluaş
Ardelean, clujean, cetăţean român şi american, dirijor şi profesor, are o impresionantă experienţă profesională, academică, politică şi de afaceri, în Europa şi Statele Unite.

Stancalau Tudor Aurelian
Project Manager

Organizare si comunicare media si sociala pentru proiectele Fundatiei.

Aici poti sa apari chiar tu

Aici poti sa apari tu
Fundatia Pro West este in cautarea unui nou coleg, persoana foarte organizata, plina de energie, in masura sa organizeze un proiect.

Bun venit pe pagina PRO WEST Foundation

Noi schimbam istoria! We change history!